Förkylning råder
Jag äter ju en superbra kost och tar mycket tillskott men jag har haft en hastighet den senaste tiden som förbrukat all energi så när förkylningsbakterierna kom farandes klarade inte mitt imunförsvar sig utan jag fick en kraftig förkylning.
Vaknade kl 03.00 i onsdags med snuva, täppt ända upp i kraniet så det var bara att ringa ner till Köpenhamn där vår operativa avdelning sitter och berätta att jag inte kunde åka till Phuket samma kväll utan dom fick plocka ut en stand-by
(Det går tyvärr inte att ladda upp bilder just nu hade tänkt lägga en härlig bild på vårt hotell i Phuket bara för att visa vad jag går miste om..... och att ni ska tycka lite synd om mig......)
Jag är i alla fall i full gång att kurera mig med mycket varm dryck, olika téer, frukter och soppor.
Det är viktigt att äta vitaminrikt och lättsmält när systemet är förkylt och har fullt upp att mota Olle i grind.
Här kommer Recept på 2 nyttiga soppor:
IFD SOPPA 1 VITLÖK OCH BROCCOLISOPPA
4-6 personer
10 vitlöksklyftor
2msk kokosolja
1 stor gul lök, skivad
2-3 potatisar eller 1 stor sötpotatis
13 dl vatten
Ca 600 gr broccoli
3 grönsaksbuljongtärningar
1 msk pressad citron
1-2 tsk gurkmeja
havs salt
Skala vitlöken och fräs hela klyftor i kokosoljan i en gryta. Lägg i lökringarna och fräs 1 minut. Skala och skär potatisen i små bitar och lägg i och häll på halva mängden vatten. Koka upp och låt koka 10 minuter. Skölj och skär broccolin i små bitar, lägg i den tillsammans med buljongtärningarna och koka 6 minuter till. Mixa soppan till jämn konsistens med stavmixer. (Skydda med hushållspapper upptill mot stänk) Fyll på med resten av vattnet till önskad konsistens, värm soppan och rör ner citronsaft och gurkmeja. Smaka av med havssalt och servera.
Recept hämtat ur MATBOKEN Sanna Ehdin
IFD SOPPA 2 SPENAT SOPPA
4-6 personer
2 msk smör
2 msk kokosolja
1 stor lök, skivad
1 dl majsmjöl
1 l vatten
2 tsk vitlökspulver
1 tsk gurkmeja
1 knivsudd cayennepeppar
½ tsk dijonsenap
1 kg färsk eller fryst spenat
Smält smör och kokosolja i en kastrull, lägg i löken och låt mjukna. Vispa ner majsmjölet och fortsätt att vispa medan vattnet hälls på lite i taget. Krydda soppan och rör ner spenaten. Tillsätt mer vatten om tunnare konsistens önskas. Låt soppan koka upp igen och servera gärna i djupa skålar med en klick limesås och kokt ägg halva.
Recept hämtat ur MATBOKEN Sanna Ehdin
Jag läser en jättebra bok HJÄRNKOLL av Martin Ingvar och Gunilla Eldh som ger en bra bild på att det är hjärnan som styr vårt matintag och hur man kan lära sig att styra denna supermakt, återkommer med referat när jag läst den klart.
Denna bild gick att ladda ner.....
Nu ska jag torrborsta och kamma och njuta av härliga l´Occitane produkter så mår jag nog snart bättre.