Monocromterapi/ färg och ljusterapi som gör dig pigg

Nu har jag provat monocromterapi som var jätte härligt och rogivande och gjorde mig pigg och alert.

I går var jag hos Maria Dagerberg och provade denna färgterapi, 




Jag fick ligga med mitt ansikte i denna färgkula och njuta sedan fick jag lite massage på vissa punkter i ansiktet och några droppar under tungan och det gjorde mig jätte pigg, flög nattflygning på det och var inte trött alls och nu idag mycket piggare än vanligt trots nattarbete.

Så det rekommenderar jag varmt, gå in på hennes hemsida och läs mera. www.mariadagerberg.com 

I kväll blir det Raw-Food middag med Indisk touch, blomkål och nötter som bas och en smarrig efterrätt chokladmousse tårta.

GLAD HELG!

Underbar höstdag

I morse tog jag mig en joggrunda i solen, HÄRLIGT, lite kallt men uppiggande så avslutade jag med WUJI-GONG ( Enlightenment Qi-Gong ) nere vid vattnet vid Norrtull såååååå skönt.

Jag är verkligen tacksam över mina qi-gong pass, dom är så energigivande.

I söndags var det kurs med jätteduktiga elever, vi hade en TOPP dag och när det kom till examen på sen eftermiddagen så klarade sig alla med bravur.

Jag glömde att fota så jag lägger in en länk för er som vill se rörelserna

http://www.youtube.com/watch?v=gcMJyuvO7Xo&feature=player_embedded

Nästa kurs är på tisdag 10.00-17.00 hör av dig [email protected] eller mobil 0731-80 78 74 för att boka din plats.

Jag äter mycket raw-food nu, inte bara det men blandat det är så energirikt.

Jag har gjort rödbetsbiffar ( rödbetor, morötter, cashewnuts, olivolja, dijonsenap och kapris ) blomkåls röra med cashewnuts och mycket mer.

Varje frukost består av groddat bovete med blåbär, hallaon, äpple, banan, solrosfrön, linfrön, råriven ingefära och cashewnutsmjölk.

Genom att äta raw-food bevarar man 40-60% av näringen inget hettas upp till mer än högst 42 grader.

Nu tycker jag väl att det är lite svårt att bli helt raw-foodare men man vet ju aldrig.

Idag på agendan står fönsterputs, tvättstuga och detoxbröd.

Städa är ju inte mitt bästa område men det måste ju göras och genom att jag inte blev kallad på min stand-by imorse är det ju en bra dag att städa.......


Spotlights på plats

Ja vad gjorde jag utan min bror Henrik som hjälper mig med ALLT.



Nu har han monterat upp spotlights i taket i mitt klassrum så mina elever ser bättre nu när höstmörkret faller tidigare och tidigare på kvällen.



För övrigt är det Raw Food som dominerar min vardag, jag äter frukost och lunch à la raw food. Då är inget livsmedel upphettat mer än till 42 grader. Frukosten består av groddat bovete, olika soters frukt, linfrön, solrosfrön, mandelmjölk.

Lunchen kan vara zuccinilassagne med champinjoner, spenat, soltorkade tomater, bassilika, vitlök och cayennepeppar eller Laxpaté utan lax gjord på blötlagda mandlar och solrosfrön med salladslök, morot och dill, ner i mixern så blir det en paté.

Den smaksätts med tamari ( en god soya)

Bäst blir den om den får vila en dag i kylen så äter man den på en bädd av spenat och ruccola, tomat och avocado.

Den här maten är såååååå näringsrik för ingen näring försvinner som annars sker när mat hettas upp.

I dag har jag suttit mest i kostrådgivning hela dagen JÄTTEKUL och nu ska jag snart iväg på ett möte innan jag gör kväll.

Det blir en tidig kväll eftersom Las Palmas turn-around står på programmet imorgon. Tingeling!

Raw food ROCKS!

Jag var på en morgonföreläsning om raw food i måndags med Erica Palmcrantz själv som skrivit boken Raw food jag köpte när jag var nere på Living food veckan utanför Karlstad i somras.



Det är fantastisk mat och mycket näringsrikt, vi fick en frukost gjord på bovete och hallon med mandelmjölk MUMS! En smörgås gjord på pumpafrön och linfrön med cashewnutröra och örter. Juice på apelsin och jordgubbar och en efterättsboll gjord på russin, walnötter, carob och honung.

Raw food är mat som inte har upphettats till mer än 42 grader.

När maten hettas upp över 42 grader försvinner mellan 40-60% av all näring och viktiga enzymer.

Eventet annordnades av nätverket 4good som jag är medlem av som 10.000 andra i Stockholm Göteborg och Malmö.

Jag rekommenderar varmt att gå med i detta nätverk som annordnar så många kuliga och intressanta grejor.



Efteråt fick vi provsmaka choklad brownies från Blueberry även dessa raw food och delikat.



Många var vi som stod och mumsade...........

Så nu är jag tillbaka till Raw Food tänket i alla fall till frukost med groddat bovete, frukt och mandelmjölk.

Jag får passa mig lite när jag groddar här på landet för mössen gillar groddar... häromdagen kom en mus spatserande på köksmattan helt ogenerat men den fångade jag genom att ta kaffemuggen över honom och en playwoodskiva under och bar honom ut i skogen men bara 15 min senare var en ny mus i fällan och han kom inte undan.

Turligt nog håller dom sig till köket så jag får grodda i sovrummet......

Ja snart är det dags att stänga torpet för sässongen och då försvinner ju mitt groddproblem......

Har suttit och bokat klienter till Andrew och den populära magmassagen Chi Nei Tsang han är i Stockholm 4-13 okt och 29okt-13 nov så vill du prova på Chi Nei Tsang eller gå kurs hör av dig [email protected] eller 0731-80 78 74

RSS 2.0