Wuji-Gong och Chi Nei Tsang kurs
Nu under två helger har det varit full kursaktivitet på Nykraft www.nykraft.eu förra tisdagen hade vi Wuji-Gong kurs.
Wuji-Gong är detsamma som Enlightenment Qi-Gong, Wuji-Gong är ursprungs namnet en över 800 år gammal form av Qi-Gong som är mycket kraftfull.
Jag hade förmånen att lära ut den till två mycket duktiga elever, vi höll på hela dagen från 10.00-17.00 med en välbehövlig lunch på Organic-Green.

Lena Marit
När vi sedan hade examen på eftermiddagen klarade dom sig med bravur.
Varmt TACK tjejor för en härlig dag.
Jag har också varit ute på landet och krattat lite och fixat, snart stänger jag torpet för vintern:

Här är jordkällaren i Höst skrud

och härbret, det är lika kul att öppna upp landet på våren som det är trist att stänga till på hösten.

Här är min favorit sten som jag hälsar på morgon och kväll............
Veckan som gått har jag gjort mycket Raw-Food och blir mer och mer beroende av det.
Det är ju så näringsrikt och härligt, drycken jag nu dricker heter Rejuvelac och görs av vete här kommer receptet:
3 dl vete
1-3 liter vatten
2 tsk honung ( kan uteslutas)
Dag 1-2 Blötläggning och groddning
1. Tvätta säden noggrant med händerna i flera vatten, för att få bort eventuella mögelsporer som kan
förstöra syrningsprocessen.
2. Blötlägg i ca. 12 timmar
3. Tvätta säden igen efter blötläggningen tills vattnet ser klart ut.
4. Sila bort allt vatten.
5. Lägg säden i en bunke med handduk över grodda i ca. 2 dygn tills groddarna är lika långa som fröet.
Säden ska inte sköljas under groddningen men rör runt i fröna med ren hand morgon och kväll och se till att
fröna är lagom fuktiga.
Dag 3-4 Syrning
1. Häll på vattnet på den groddade säden och tillsätt honung.
2.Täck kärlet med en ren handduk eller lock.
3. Låt syra i ca. 2 dygn.
Dag 5. Avsilning ( 1:a satsen )
1. Smaka av för att känna att drycken är färdig. Smaken ska vara syrlig och frisk och ha pH-värde på 4
2. Sila av den färdiga drycken. Spara säden i botten på burken.
3. Torka av burkens kanter med rent hushållspapper.
4. Häll på nytt vatten och ny honung på säden.
5. Låt syra ca. 1 dygn.
Dag 6 Avsilning ( 2:a satsen)
Gör samma procedur som dag 5.
Dag 7 Avsilning (3.e satsen)
Gör samma procedur som för dag 5.
Drick drycken helst rumstempererad.
Hållbarhet
Färdig dryck håller sig i kylskåp en vecka
Denna dryck innehåller mycket enzymer som hjälper dig att smälta maten bättre bland annat, mycket hälsosamt drick gärna en liter om dagen.
Nu i helgen hade Andrew Fretwell Chi Nei Tsang kurs level 1 här i Stockholm med 10 kursdeltagare.
Det blev en mycket lyckad kurs och vi åt lunch på den härliga Restaurangen Organic Green:

Gå gärna in på Andrews hemsida www.cntschool.com och läs mer

Här ser vi den härliga gruppen som just avslutat Chi Nei Tsang level 1 och redo att massera.
Wuji-Gong är detsamma som Enlightenment Qi-Gong, Wuji-Gong är ursprungs namnet en över 800 år gammal form av Qi-Gong som är mycket kraftfull.
Jag hade förmånen att lära ut den till två mycket duktiga elever, vi höll på hela dagen från 10.00-17.00 med en välbehövlig lunch på Organic-Green.

Lena Marit
När vi sedan hade examen på eftermiddagen klarade dom sig med bravur.
Varmt TACK tjejor för en härlig dag.
Jag har också varit ute på landet och krattat lite och fixat, snart stänger jag torpet för vintern:

Här är jordkällaren i Höst skrud

och härbret, det är lika kul att öppna upp landet på våren som det är trist att stänga till på hösten.

Här är min favorit sten som jag hälsar på morgon och kväll............
Veckan som gått har jag gjort mycket Raw-Food och blir mer och mer beroende av det.
Det är ju så näringsrikt och härligt, drycken jag nu dricker heter Rejuvelac och görs av vete här kommer receptet:
3 dl vete
1-3 liter vatten
2 tsk honung ( kan uteslutas)
Dag 1-2 Blötläggning och groddning
1. Tvätta säden noggrant med händerna i flera vatten, för att få bort eventuella mögelsporer som kan
förstöra syrningsprocessen.
2. Blötlägg i ca. 12 timmar
3. Tvätta säden igen efter blötläggningen tills vattnet ser klart ut.
4. Sila bort allt vatten.
5. Lägg säden i en bunke med handduk över grodda i ca. 2 dygn tills groddarna är lika långa som fröet.
Säden ska inte sköljas under groddningen men rör runt i fröna med ren hand morgon och kväll och se till att
fröna är lagom fuktiga.
Dag 3-4 Syrning
1. Häll på vattnet på den groddade säden och tillsätt honung.
2.Täck kärlet med en ren handduk eller lock.
3. Låt syra i ca. 2 dygn.
Dag 5. Avsilning ( 1:a satsen )
1. Smaka av för att känna att drycken är färdig. Smaken ska vara syrlig och frisk och ha pH-värde på 4
2. Sila av den färdiga drycken. Spara säden i botten på burken.
3. Torka av burkens kanter med rent hushållspapper.
4. Häll på nytt vatten och ny honung på säden.
5. Låt syra ca. 1 dygn.
Dag 6 Avsilning ( 2:a satsen)
Gör samma procedur som dag 5.
Dag 7 Avsilning (3.e satsen)
Gör samma procedur som för dag 5.
Drick drycken helst rumstempererad.
Hållbarhet
Färdig dryck håller sig i kylskåp en vecka
Denna dryck innehåller mycket enzymer som hjälper dig att smälta maten bättre bland annat, mycket hälsosamt drick gärna en liter om dagen.
Nu i helgen hade Andrew Fretwell Chi Nei Tsang kurs level 1 här i Stockholm med 10 kursdeltagare.
Det blev en mycket lyckad kurs och vi åt lunch på den härliga Restaurangen Organic Green:

Gå gärna in på Andrews hemsida www.cntschool.com och läs mer

Här ser vi den härliga gruppen som just avslutat Chi Nei Tsang level 1 och redo att massera.
Kommentarer
Trackback