Aruba är en ö jag gillar

Efter ca. 11 timmars flight var jag i värmen igen, ARUBA hello! Jag är förtjust i den här ön och framförallt havet och den vita sanden.

Långt borta kändes promenaden till tunnelbanan samma morgon med en tung resväska släpandes efter mig i snömodden.

Vi hade TOPPEN passagerare och en bland dom var Natalie min klasskamrat från kostrådgivarkursen jag gick 2008 i Sverige Hälsans regi, hon skulle ner på semester med sin kille och bla. Kite surfa så häftigt.



Förra gången jag var på Aruba följde jag med vår kapten Uffe Gabrielsson och kollade när han lärde sig Kite surfing.

Jag önskar att jag hade modet och kraften att försöka någon gång, men än så länge passar jag nog bäst på land.

Det var TOPPEN KUL att träffa Natalie igen, lika kul och allert som vanligt med tusen idéer på gång, hon går i skola i Göteborg numera men lovade ( nästan ) att komma upp till Stockholm när vi har en kostrådgivarträff eller till min invigning av lokalen.

Vi hann inte prata så mycket för det var full kareta hela flygningen med först lunch servering och sedan en lättare servering innan landning och däremellan drinksvagnar och taxfreeförsäljning.

Jag jobbade bak i flyget och var ansvarig för kassan som 4 RLX ( vi har alla olika possitioner på en flygning som man väljer under vår briefing för dagen)

Störst ansvar för att arbetet ska flyta har stewarten bak i flyget och denna gång var det Kattis som axlade den rollen och det gjorde hon på ett FANTASTISKT bra sätt. VARMT TACK för det Kattis:



Även om vi hade fullt upp nästan hela tiden hann vi i alla fall äta och sitta ner lite grann.

Jag hade med mig min mat som för dagen:

- Chili con carne, hemmagjord i matlådan som jag ärvt av min moster, jag hade även gjort en sallad på spenat och tomater och fick en avocado av min kollega Pernilla som även hon är mycket noga med sin mat.

Mellanmål blev apelsin, äpple och paranötter + detoxbröd ( utan vetemjöl och socker )

Innan landning åt jag grön paprika och tomat.

Jag var dålig på att dricka vatten på den här flygningen det blev nog bara 5 flaskor totalt 2 1/2 liter, helst ska jag dricka 1/2 liter i timmen för att inte svullna i kroppen så mycket.

Jag drog i mig några kaffekoppar i onödan som inte smakade särskilt gott men det gick av bara farten, ska försöka låta bli dom eftersom kaffet stimulerar det centrala nervsystemet, så är en kopp om dagen att rekommendera.

När vi landat och alla gäster gått av kom den nya besättningen på som skulle flyga hem, brunbrända och snygga, dom hade varit på Aruba i tre dagar och haft det toppenskönt.

Torbjörn tog över min station och jag fick lämna flyget med dom andra till den väntande busstransoprten och vårt hotell Westin.

Väl inne på hotellet svidade jag om i blixt fart och mötte Pernilla nere i lower lobby på 10 min, bråttom hade vi för solen höll på att gå ner och vi ville gå till mitt favis ställe och ta en frozen Marguerita i solnedgången.

Med spänstiga steg gick vi i den vita sanden 40 min och njöt av värmen och känslan av att ha sand mellan tårna.



Väl framme i baren möttes vi av Gustav König ( vår Comersial Director overseas på Thomas Cook Nothern Europe AB ) och hans söta fru, dom bodde på detta hotell och var nere i baren för en drink före maten.

Vips stod våra frozen Margueritas på bordet VARMT TACK Gustav för dom, du är alltid lika gullig mot oss besättningar.

Vi hann precis se solen gå ner, väl värt den 40 min låga promenaden.....



Pernilla och jag tog en taxi hem och jag somnade sött kl 21.00 lokal tid, då hade ni för länge sedan slagit igen era blå ( 02.00 svensk tid ) eller?????

Nu sitter jag här och väntar på att solen ska gå upp så jag får ta mig en joggingtur på beachen och sedan träffa mina kollegor för lite Enlightenment Qi-Gong på stranden.

Turen går vidare idag till Mexico via Miami, vi har pic-up kl 14.00 så jag hinner äta en rejäl frukost nere i hotell matsalen, det ser jag fram emot, magen börjar redan knorra.

See you in MEXICO!

Enlightenment Qi-Gong kurs, en privatlektion

Igår var det kursdag och Maud hade tur det blev en privatlektion hela dagen för henne.

Dom övriga eleverna var sjuka och insnöade på olika håll.

Vi fick en jättetrevlig dag, jag var ordningsminister även om det inte  var så många att hålla reda på men tider ska ju hållas och mat skall ätas m.m så jag hade fullt upp trots allt.

Vi började kl 10 med en liten introduktion om vad dagen skulle innehålla och Maud fick sin mapp som innehåller
ett kompendium med alla formationer en anteckningsbok, en liten handkräm från lÓccitane, en proteinpulverpåse från Holistic, info blad om massagefåtöljen Panasonic.

Varmt TACK Michael www.loccitane.se  och Pelle www.holistic.se för att ni sponsrar med produkter på våra kurser.

Det är mycket uppskattat.

Vi körde på fram till 11.15 innan det blev te paus:



Det blev en längre paus då vi talade kost och träning lite och då är det lätt att tiden rinner iväg.

Maud var en exemplarisk elev, lärde sig fort och lätt och röde sig väldigt graciöst.

Lunchen åt vi på Organic Green på Rehnsgatan här runt hörnan, nära bra och JÄTTEGOTT!




                                                Pirjo och Maud

Jag åt en limegryta med olika kokta grönsaker i limesås och med Qinoa och sallad, det var mycket på tallriken men allt slank ner.......

Kaffe och te på maten tog vi i kurslokalen medan vår duktiga elev antecknade flitigt.

Mycket träning blev det:



På eftermiddagen fick vi sedan en liten frukt paus där vi åt en apelsin i fullständig koncentration på apelsinen och med slutna ögon.

Det är både gott och skönt för hjärnan att vila en stund.

När det blev dags för examen klarade Maud det med bravur GRATTIS till det:



                              Maud o Pirjo

Idag har jag haft kontorsdag och bokat nya elever och fixat, jag hann i alla fall med att göra mina naglar hos Dan på Gavins nagelcenter Markvardsgatan 4 också det runt hörnan från mig

Så nu är naglarna på TOPP igen:



Frukost åt jag som vanligt både igår och idag, samma sammansättning som alltid med 5 dl varmt vatten först för att skölja ut gamla slaggprodukter och sedan frukt, naturell yogurt, frön,nötter,råriven ingefära, kanel, lecitin och psylliumfröskal + mina vitaminer.

Lunchen blev en torsk i chili och vitlök med grekisk yogurt, spenat,tomat, gröna ärtor och potatismos.

Middag. rökt makrill på ett detoxbröd utan mjöl. socker och jäst med röd paprika.

Mellis idag: Bliss bomb inköpt på Blueberry och den var Suveränt god.
och en Fudge Walnut Ball även den från Blueberry,, mums! mums!

Jag har nog fått i mig 1 1/2 liter vatten och det är ok för jag har inte tränat idag.

Nu ska väskan packas och imorgon bär det av till Aruba och Mexico återkommer därifrån med rapporter.

Pirjo min söta kollega håller ställningarna här hemma så hör av Er till henne för bokningar mail: [email protected]  mobilnr: 0702-61 15 79

So long!

Kontorsdag, en bra dag

Idag blev det nästan sovmorgon, inga klockor eller telefoner ringde utan jag vaknade av mig själv kl.07.00 och skuttade upp utvilad.

Började dagen med min morgonrutin:

- 5 dl vatten för att rensa ut slaggprodukter som bildats under natten
- 15 min Enlightenment Qi-Gong för att energisätta hela kroppen
- frukost, yes! båbär, hallon, 1/2 äpple 1/2 mandarin, frön, nötter, psylliumfröskal och Lecitin ( mycket bra för hjärnan som består av 1/3 del lecitin + en slev yogurt naturell 3%, 1 ekologiskt kokt ägg + mina vitaminer och en kanna grönt te:


 

Här är två kost tillskott som jag inte kan leva utan KANON bra grejor, här ser ni också framsidan av min brochyr som jag är mycket stolt över. Varmt TACK Anneli för all hjälp att ta fram den, behöver du en reklambyrå är MedAccess TOPP!

Nu håller jag på att ta fram ett inbjudningskort till invigningen och det blir ett vykort, har funderat på vykort eller kuvär och nu har vykort vunnit.........

För att koppla bort allt gick jag iväg till SATS Odenplan på ett bodypump pass 1 timma och det var en ny instruktör för mig utlånad av SATS Tule Elin A och hon var SUVERÄN jag förstod allt hon sa och det kändes verkligen i alla muskler.

Så med helt nya muskler traskade jag hem igen och fortsatte mina kontorsgöromål.

En hel del räkningar skulle betalas och en del grejor beställas bla. dörrskylten, så nu är den beställd på Nybergs lås av Johan, en TOPPEN kille.

Jag åt en powermeal till lunch med några skopor proteinpulver blandat i vatten.

Vi har satt nya datum för kurser i Enlightenment Qi-Gong så nu är det kurs 7 mars, 13 mars, och 16 mars 10-17 introduktionspris: 500:- anmäl dig till [email protected]

Middagen blev sen idag: makrill, kokt ägg, detoxbröd, spenat, tomat och röd paprika med en härlig olivolja.

Till mellis idag blev det en Bounce Premium Protein Ball från Blueberry URGOD och nyttig.

Jag har drukit 1 1/2 l vatten idag, lite lite eftersom jag tränade en timma men jag ska dra i mig lite nu innan jag går och lägger mig.

OS håller på för fullt i bakgrunden och jag ska kolla lite innan jag sluter mina gröna.

Thank You And Good Night!


Måndagar mina bästa dagar

Frukosten kom på bordet tidigt idag, när jag har stand-by vaknar jag tidigt, lite oro finns i kroppen ska det ringa i luren eller inte.

I det här fallet blev det inte och det kändes skönt, jag fick en hel dag att fixa på.

Efter en lång och härlig frukost skuttade jag iväg till SATS vid Odenplan för ett Step pass, det är nog min absoluta favorit träning, kul och jag får puls.

Väl hemma igen tog jag en power meal ( Holistic ) + ett par skopor proteinpulver blandat i yogurt och mitt detoxbröd med ost och serrano skinka.

Under passet drack jag en liter vatten och hemma likadant, det är viktigt med vatten dels för att man består mest av vatten och för att det hjälper kroppen att rensa ut.

Så gick jag iväg till min favis shop L´Occitane på Hamngatan 11 www.loccitane.se

Det är helt fantastiskt att komma in där, har du inte varit i den butiken så gå dit och kolla och njut av alla frächa dofter som möter en så fort man kommer in.

Där jobbar en urgullig tjej  Klara som också är butikschef:



Jag köpte allt på hyllorna, nej inte riktigt men det blev en boylotion Oliv, helt ljuvlig, en eau de toilette Peach och lite solprodukter som är TOPPEN, ska ju till Mexico i slutet av veckan, det finns inga bättre solprodukter.



Visste jag inte att Klara jobbade här skulle jag tro att hon var filmstjärna så sööööt.

Med min påse gick jag vidare till Blueberry på Birger Jarlsgatan 21 och köpte upp mig på en detoxboll URGOTT, det är spirulina, nötter och torkade aprikoser.




Jag hittade också olika bars från USA här som heter Bounce och har smakat en nu med Spirulina Ginseng Ball,
mycket god och inga tillsatser varken socker mjöl eller konserveringsmedel, färgämne eller smaktillsats.

Dessa rekomenderar jag varmt både nyttigt och bra.

Väl hemma värmde jag på rester från igår en gryta med kött och böner i tomat och vitlök och det var smaskens på en bädd av spenat och tomat.

Har just avslutat ett planerings möte med Pirjo min kollega och vän och nu väntar John Blund.






Snö är härligt och jag saknar mina längdskidor

Jag kom hem från Las Palmas i går kväll, vi hade en lite turbelent flygning hem med kraftig turbulens första timmen så vi satt fastspända.

Vi hade också en del passagerare som hade blivit matförgiftade på hotellet så vi blockade en toalett till dom.

Så ni kan förstå att det blev lite körigt dels med turbulens och dels med gäster som mådde illa.....

Ibland är det mindre glamoröst att vara flygvärdinna......

Dagen startade i alla fal på TOPP, jag stack ut och sprang en runda på beachen, solen höll på att gå upp och jag fick göra min Enlightenment Qi-Gong vid havet det är verkligen härligt.

Frukost mumsade jag i mig i frukostmatsalen, färska frukter, yogurt, linfrön, scramble eggs, champinjoner, lök, paprika, seranoskinka och färskost + café con letche.

När jag tog en repa i receptionen innan pic-up mötte jag :




Thorbjörn från Oslo basen, han är fackordförande i Norge och en alla tiders kille här tillsammans med Elisabeth som även jobbar på kontoret på Arlanda.

Jag är verkligen lyckligt lottad som har så fina kollegor, vi är som en enda stor familj.

Vi hade fått en timmes försening på grund av vädret på Arlanda och vi blev hämtade kl 13.00 och hemma igen var jag kl. 22.00 och jag trodde inte mina ögon, all snö som kommit bara på en dag.

Vi hade tur som kunde landa och hade 1500 meters sikt, det kändes skönt att vara hemma igen.

Jag var uppe ett tag och summerade dagen, jag hade ätit bra ombord med avokado, tonfisk, tomat, spenat, mandarin, ost och seranoskinka, jag hade druckit för lite bara 1 1/2 l på hela dagen så jag drog nog i mig en liter innan jag somnade och sov skönt hela natten.

Idag har jag haft stand-by och ingen har hört av sig så jag har fixat hela dagen och även varit ute en långpromenad:



Det är fantastiskt vackert med snö



Väl hemma igen efter promenaden bakade jag ett detox bröd utan mjöl och jäst och det blev TOPP gott:

1 msk fiber husk ( pulveriserad psyliumfröskal)
1 dl vatten
1 1/2 dl linfrön
2 dl solroskärnor
2 1/2 dl kokosflingor
200 gr mandlar, grovt hackade
4 ägg
4 msk olivolja el. kokosolja
1 tsk kanel
1 tsk havssalt

Lägg fiberhusken i vattnet 5 min blanda torrvaror och kör i mixer så det finfördelas rör sedan ihop allt och lägg på en plåt 3-4 cm hög runt bröd.
Grädda i 60 min 160 grader.

Jag har nu avnjutit en bit med skinka och fårost KANON !

Lunch/middag gjorde jag en gryta på vitlök, chili,tomat,bönor,lök,kött på en bädd av spenat, purjolök, gurka, paprika och tomater från Kanarieöarna.

Nu ska jag kolla lite på TV och stryka på en skjorta så jag är beredd om jag blir kallad imorgon.

Ner till Las Palmas från ett snöigt Stockholm

 

Igår var ännu en rolig dag både på jobbet och privat, tänk vad jag är lyckligt lottad.

Även om det var tidig uppgång så grundade jag bra, först med en stor kopp varmt vatten för att lättare rensa ut slaggprodukter som bildats under natten och sedan 15 min Enlightenment Qi-Gong för att stärka hela kroppen.

Frukosten ( ägg.yougurt, bär, lin och solrosfrön, psylliumfröskal och nötter ) åt jag medan jag målade till fejan, jag är ju trots allt flygvärdinna och vill gärna känna mig representativ och snygg när jag är i cabinen bland våra passagerare.

Jag tog också mina vitamin tillskott ( Supervitalis, omega-3,selen, lecitin)+ E-vitamin som bl.a. Skyddar mot strålning.

Taxin stod och väntade kl. 04.50 för transport till Arlanda, det snöade lite och jag tackade min lyckliga stjärna att jag inte körde själv.

Vi hade en utmärkt chaufför, taxi 020, som på ett tryggt och säkert sätt körde oss till Arlanda.

Det blev en mycket bra flygning med trevliga passagerare och härlig besättning så stämningen var på topp.

Vi hade en gammal kollega med oss Lars Erixsson som slutade flyga för några år sedan, jättekul att träffa honom:





Han har en firma EEAB som installerar värmepumpanläggningar så går du i dom tankarna, kika in på hans hemsida www.eeab.se

Jag jobbade med Susanne i den bakre delen av flyget och hade hur kul som helst:










Hilde, vår cabin chef är en utmärkt ledare, hon såg till att vi på ett bra sätt genomförde dagens program.

Tack söta Hilde för den glädje och gemenskap du skapar runt dig.

Efter 5 timmar och 50 minuter landade vi på Las palmas flygplats och det var tack vare dom här snygga piloterna:






Thomas





Jacob

Crewbussen tog oss efter ett tag in till hotellet Melia Las Palmas och jag hade turen att få ett nyrenoverat rum på 10:e våningen.

Av med uniformen och iväg till peluquerian för att vaxa låren, jag har ett långt Mexico snart och då kan jag ju inte gå runt med håriga ben på beachen………

Vädret här var skönt efter några dagars regn så jag tog mig en promenix innan Lisa min väninna hämtade mig:





Fantastiska formationer konstnärer bygger upp i sand, jättekul att se.

Vi åkte till Mercadona för att köpa fler champagneglas i plast för invigningen och till Media Mart så jag kunde köpa proffslurar till min CD.





Vi satt sedan ute och huttrade lite när vi tog en copa på strandpromenaden.

Kvällen blev inte sen utan jag var åter på hotellet vid 21.00 tiden och somnade ovaggad.

TACK alla ni som gjorde min dag så bra!


Tänk jag fick vara hemma idag också

När jag slog upp mina gröna idag och kollade klockan så spred sig ett leende från ena örat till det andra.

Klockan var 06.30 och ingen telefon hade ringt och kallat ut mig, jag hade stand-by ( jour) mellan 05.00-09.00.

Sannorlikheten att jag skulle bli utkallad hade sjunkit drastiskt och att jag skulle få den här dagen till kontorsgöromål hade ökat avsevärt.

Det kändes bra att äta frukost i lungn och ro och njuta av mina frukter, yogurt, frön och nötter, ägg och morotsjuice gjorde det hela TOPP samt mina kostillskott: linfröoljekapsar,en hutt supervitaslis (193 näringsämnen)och selen + mitt gröna te.

Ja, jag mår verkligen bra i kroppen när jag snart har varit utan vetemjöl och socker i 4 veckor.

Kroppen är rörligare och jag har blivit starkare och smalare, vilka possitiva effekter!

Efter en hel del samtal idag och mail stack jag nertill Sats och rev av en bodypump, en timmes träning med vikter.

Jag drack 1 1/2 l vatten under passet.

Det är verkligen skönt att träna och SATS Odenplan är ett perfekt ställe för det.

Till lunch idag blev det rester från igår: räkor, fetaost, tornfisk, böner, ärtor och ris på en bädd av ruccola och tomat.

På eftermiddagen kom Marja förbi med ett fång tulpaner, fantastiskt vackra. Tack söta du för dem.



Jag satte Marja i massagefåtöljen medan vi pratade. Det är alltid lika kul att träffas, vi utbildade oss till kostrådgivare samtidigt på Sverige Hälsan och har hållit kontakt sen dess.

Jag jobbade lite till innan det var dags att spinga iväg och posta en faktura och gick in till min favis på tidnings specialisten:



Mr. Naser är alltid lika glad, så jag blir också glad av att handla av honom.

I hans butik Tidningsspecialisten finns tidningar från alla världens hörn och alla  kiosk varor man kan önska sig + frimärken och postutlämmning.

Du hittar honom på Odengatan 30  Stockholm, gå gärna dit och se om du blir lika glad som jag.

TACK Naser att du sprider så mycket glädje runt dig.

Nu har jag packat väskan och ska ner till Las Palmas på natt stopp.

Pirjo min kollega håller ställningarna här hemma ring henne om du vill boka kurs eller behandling mobil: 0702-611579.

Har precis ätit en power meal ( Holistic)i mjölk med en matsked Lecitin, psylliumfrön och ett par skopor protein.

Lecitin är bra för hjärnan, det brinner nästan där uppe ( så mycket tänker jag förnärvarande....)och då tror jag att det gäller att skydda upp systemet med bra mat och massor av tillskott.

Jag gör en tidig kväll idag för imorgon är det incheck 05.45

                                    GOOD NIGHT och många TACK för en fin dag!

Onsdag Stand-By för flyget

Stand-By dagar är härliga när man får vara hemma, det är som att få en x-tra dag.

Klockan ringde tidigt ändå, för min vännina Lisa skulle med flyget till Las Palmas, det var hemresedag för henne efter att varit på besök i Svedala en vecka.

Jag tror nog att Lisa var glad att återvända hem till lite varmare trakter, ja alla är nog lite less på snön förrutom våra barn dom måste älska detta att åka pulka, skidor och skridskor t.om inne i sta´n.

Min bil står på Arlanda insnöad jag har låtit den vara där ett tag nu men när det blir blidväder är det dags att hämta den:



Hon heter Gretchen och det är för att hon är Tyska......

Bättre bil har jag aldrig haft, man får plats med hur mycket som helst.

Innan Lisa åkte så blev det ordentlig frukost med ägg, yogurt frukt osv. själv drack jag bara en kopp te och kröp tillbaka i sängen och somnade om till 07.30 då smaskade jag i mig min frukost gjorde min EQG och gick iväg till Sats för att träna en timma.



Jag gillar verkligen SATS, dom har ett stort utbud med träning och idag blev det springbandet en timma och lite vikter.

På väg hem slank jag in på Nybergs lås och beställde en skylt till dörren



Så snart är den på plats, skulle ta en vecka ungefär.

Vi håller på för fullt att planera för invigningsfesten av lokalen som går av stapeln den 26 april mellan 17.00-20.00

Det kommer att vara en hel del kul happenings så det gäller att allt klaffar, det är mycket plannerings jobb men det gillar ju jag.

Talade med Michael på l´Occitane www.loccitane.se och dom ville gärna vara med och sponsra med lite give aways till alla som kommer, VARMT TACK för det.

Inbjudningsdkorten ska färdigställas och till vem de ska sändas ut till.

Satt sedan och bokade in elever till kursen i EQG den 24 feb, 10.00-17.00 vill du gå hör av dig till oss [email protected]

Lunch idag blev power meal från Holistic www.holistic.se med ett par skopor proteinpulver och lite frukt.

Jag kan prata hur mycket som helst om Holistic för det finns inga bättre kost tillskott.

Nu ska jag laga middag och det blir räkor i ris med ärtor och bönor, lök och vitlök på en bädd av fetaost.

I morgon har jag en stand-by på morgonen, tänk om jag har tur och får vara hemma, hoppas det.

Tisdagar är också TOPP dagar

Lisa min vännina kom och hälsade på idag, hon flög in från Las Palmas för att vara med på vår Enlightenment Qi-Gong kurs......



                 Lisa             Gittan       Mette    Linda   Pirjo

Vi hade en KANON kurs idag med många glada skratt och fullt med energier.

Tack och lov hade vi även lite paus då och då så vi kunde hämta andan lite.

En paus då blev det mineralte från Japan :



Det gav mycket energi och dracks i fina koppar från Japan.

Lunchen avnjöts på Restaurang Organic Green Rehnsgatan 24 Stockholm.



Vi åt lite olika: soppa, lasagne och tofu gryta, allt smakade jättegott.



Här kan ni se lite vad man kan välja mellan och då menar jag inte grabbarna!!!!!!!! Eller!!!!!

Tillbaka i klassrummet igen fick vi som vanligt anteckna alla formationer och eleverna var flitiga må ni tro:



När vi senare tog examen var det med darriga ben vi stod framför  Pirjo och visade vad vi lärt oss under dagen och alla klarade sig finemang.

 

 Linda               Mette  Pirjo        Marianne  Lisa            Gittan

Nu är vi rätt många som gått kursen och det känns så bra att vi kan träna ihop när vi ses ute i världen.

Varmt TACK till alla Er!


Måndagar som jag är så förtjust i

JA, jag gillar verkligen måndagar, jag har en hel vecka framför mig med massor av upplevelser.

Trots att jag har lite tidsskillnad i mig vaknade jag rätt tidigt, det är precis som kroppen vet att det är mycket att göra just nu och inte så mycket tid till att sova.

Jag grundade med en riktigt bra frukost och ni som läser mig vet ju precis vad som står på frukostbordet här hemma hos mig och så även idag.

- först 5 dl varmt vatten för att tvätta rent lite på insidan
- 1/2 grapefrukt
- 1 kokt ägg
- färskpressad morots juice
- yogurt med blåbär, hallon, linfrö, solrosfrö, nötter, ingefära och kanel
- en kanna grönt te
- en hutt Supervitalis  Holistic( kan inte klara mig utan den)
- linfröolje kapsar Holistic
- selen 1 kapsel också från Holistic

Jag tog en promenad efter frukost för att få lite frisk luft innan dagens kurs.

På väg hem gick jag in på ICA Baron och köpte lite mjölk och pratade lite med min favorit kassörska :



Det är alltid lika kul att träffa henne och prata lite hon är så söt och rar mot alla kunder och man känner sig så välkommen.

Pirjo vår lärare i Enlightenment Qi-Gong kom kl.09.00 och då gjorde vi ordning lokalen.

Idag blev en lite annorlunda kurs men jättetrevlig, vi hade bara en elev så Evalena fick verkligen en privat lektion hela dagen.


                     Pirjo                                      Evalena



Lite annorlunda att köra EQG på stranden på Aruba här gör jag ett intro för mina kollegor.




Men tillbaka till verkligheten och kursen idag.

Vi tog lunch mellan 13-14 och gick ner till Rest. Organnic Green på Rehnsgatan 24 och åt en härlig veg gryta med både grönsaker och frukt på en bädd av Quinoa.

Khaled och hans personal tog så väl hand om oss:



Mätta och belåtna gick vi sedan tillbaka och körde på som vanligt. Evalena var en jätteduktig elev och fattade snabbt alla rörelser, vi såg en del filmer med andra ledare som gör EQG och så var det dags för fruktstund:



Vi åt frukten under tystnad och fokuserade bara på hur den luktar och smakar under 3 min, en bra mentalträning som hjärnan mår bra av.

Evalena klarade sedan examen och glad i hågen åkte hon hem till sina hästar på landet.

Tack söta du för att du förgyllde vår dag.

Nu har jag precis ätit en liten middag, besående av fetaost, bönor, avokado och spenat, nej jag är inte vegitarian men jag gillar vegitarisk kost.

Nu ska jag kolla lite på TV och sedan möta John Blund.

GRATTIS på alla hjärtans dag

Min dag har varit fantastisk, jag vaknade tidigt och mumsade som vanligt en god och näringsrik frukost:

Först drack jag 5 dl varmt vatten som min " idol " Bertil Wosk grundare till Holistic har lärt mig och sedan gjorde jag min EQG ( enlightenment qi-gong 15 min)

- en hutt Supervitalis ( Holistic )
- 3 st linfröolje kapslar ( Holistic )
- 1 selen kapsel ( Holistic )
- 1/2 grape frukt
- yogurth med blåbär,hallon,linfrön,solrosfrön,råriven ingefära,kanel och psylliumfröskal
- ett ekologiskt kokt ägg
- en kanna grönt te

Med detta innanför västen trampade jag glad i hågen iväg till Holistics kurs i Energimedicin:



En FANTASTISK kurs och Bertil är en sån utomordentlig föreläsare så jag satt som fastklistrad mellan 09.00-16.00.

Vi fick lunch en timma då besökte jag Bluberrys på Birger Jarls gatan 121 och åt en mycket god Tomat soppa ( Ekologiska tomater, stora vita böner, lantbuljong, parmesan och basilika ) och en detox boll i efterätt ( gjord på torkad frukt, lime, nötter och spirulina )



Det var Ebba som fixade iordning min lunch, en jättesöt tjej med stor känsla för service, HJÄRTLIGT TACK!



Gå gärna in på detta mysiga ställe när du har vägarna förbi, du blir inte besviken.

Mätt och belåten återvände jag till min kurs som hölls i Finlandshuset, jättefin kurslokal.

Vi fick under eftermiddagen lära oss massor bla.genom övningar. 

I en av övningarna lärde vi oss hur man jordar sig och det hade jag mycket behållning av, så det kommer nu att ingå i min dagliga rutin. VARMT TACK till dig Bertil för det.

Dagen avslutades med att alla kursdeltagare fick var sin ros och ett diplom.

Jag fick också möjlighet att fotografera Bertil www.holistic.se här tillsamans med Leif www.medibalans.se som också föreläser ibland på Holistics kurser :



                           Leif                        Bertil
Kolla gärna in dom här killarnas hemsidor, där står mycket matnyttigt och intressant för ett bättre och roligare liv.

Nu håller jag på att fixa lite och ska snart röra lite i mina grytor, det blir kalkon i afton med fetaost, spenat och böner ett glas rödvin därtill.
SKÅL på er ALLA hjärtan!

Kite Surfing på Aruba



Vi träffade Uffe och tog sällskap med honom när han skulle ut och draksurfa JÄTTESPÄNNANDE.

Det var en bit bort från hotellet på en bit av stranden där man bara höll på med surfing på olika sätt.

Uffe gjorde sig iordning för att ge sig iväg :



Vi stod kvar på stranden och tittade på:



Jag önskar att jag hade tillräkligt med mod att prova detta men jag tror att jag är lite för feg och kommer nog alltid att stå och titta på........

Medan Uffe var ute till havs så gick Rebecca och jag tillbaka till hotellet och gjorde oss klara för kvällen hämtade upp Lasse och gick iväg till en mysig bar 40 min promenad på stranden från  vårt hotell:



Jag njöt verkligen av denn promenad och väl framme vid Becuti Beach bar drack vi varsin drink i solnedgången.



En frozen Marguerita har aldrig smakat bättre.



Fantastisk solnedgång, gå in på www.bucuti.com  och kolla denna Resort TOPPSAK!

En taxi tog oss sedan till kvällens middag som avnjöts på en restaurang som serverade 14 sorters kött och vi fick äta så mycket vi ville WOW! Proteinerna virvlade i luften och vi smaskade och åt i flera timmar.



Rebecca            Marianne                            Lasse




Dessa söta pojkar kom och serverade olika köttbitar, så mycket vi kunde äta........

Hem traskade vi sedan mycket nöjda och innan jag släckte lampan tackade jag för att jag som flygvärdinna kan ha det så här bra.

Vill du besöka denna ö kolla då in www.vingresor.se och sedan är det bara att åka.

Idag bär det av hemmåt, vi hämtas kl 16.00 och har en natt flygning framför oss, så jag ska vila lite nu

och göra lite Enlightenment Qi-Gong så går flygningen som en dans.

Nu har vi varit på Aruba i 2 dagar

Här är helt fantastiskt, Aruba är verkligen ett resmål som ger både själen kroppen och ögat en skön och härlig avkoppling.

Vi bor jättebra med en frukost som är TOPP klass och vid det här laget vet ni nog att jag värdesätter en bra start på dagen mest.

Jag har börjat mina dagar här med en lätt jogg på stranden följt av en 15 min Enlightenment Qi-Gong ;



Jag blir glad av att bara komma ner på stranden på morgonen när solen går upp.

Frukosten äter jag sedan i matsalen på hotellet, KANON;



Nu drar jag inte i mig hela innehållet i karotterna, men jag skulle gärna vilja så fantastiskt goda är frukterna.



Naturell yogurt utan socker finns det här, annars är dom flesta naturella yogurt sorterna  sockrade ( precis som i USA )



Mamma till den här omeletten är;

      

En gullig tjej som gör omeletter till alla gäster och det blir ju en del på en dag, alltid glad och noga med det hon gör. Many thanks to you for makeing great food.

Vi har legat vid poolen idag för det blåser en del och där har jag träffat ett jättegulligt par från Brasilien och Sao Paulo:



                         Mrs. Fanny      och       Mr André


Runt våra fötter har dessa söta djur varit hela tiden:




Jag läste i morse lite kul saker om Aruba:

TILLSÄTT LITE KRYDDOR I DITT LIV!

Här på Aruba har kryddor alltid haft en stor betydelse, redan på 1100-talet använde man kryddor som valuta.

Pepparkorn ” The King of Spices” var en gång lika värdefullt som rent guld, då bytte man ett ounce pepparkorn mot ett ounce guld, skatt och räntor betalades också med pepparkorn.

En säck av denna världsliga krydda var värd en mans liv!

Lyckligtvis för oss alla kan vi varje dag använda dessa kryddor; peppar, ingefära, chili, gurkmeja, kanel som är så hälsosamma med sina anti-inflamatoriska effekter.

Det visste man tidigt och lät sjömannen äta en chilibaserad kost för att hålla sig friska ute på haven.

Det är svårt att förstå att dessa blad, bark och frön en gång i tiden varit så värdefullt i pengar räknat.

Arubaköket är en härlig kryddig mix av smaker, struktur och färger med influenser från hela världen.

Stoba (gryta) och Sopi (soppa) är ett måste när man provar köket på Aruba.


Nu ska jag iväg och kolla när Uffe drak surfar JÄTTESPÄNNANDE och sedan blir det en öl i solnedgången och middag på någon lokal sylta.


Från Domenikanska till Aruba med privatplan SAP

Gymmet var stängt när jag glad i hågen skulle riva av ett pass.

Dom höll på att renovera det och det behövs verkligen så nästa gång jag är här är det nog i TOPP klass.

Jag gick istället ner på stranden och joggade lite, underbart när solen höll på att gå upp och allt var så stilla.






Ännu härligare var att göra Enlightenment Qi-Gong på stranden:



Jag blev verkligen energifylld på dessa 15 min som det tar att göra hela programmet.

Jag fotades av den här söta familjen från England som jag träffade på stranden :



  Martin      Tracy            Rhys        Ellie   June    Peter

Jag gillar verkligen sådana här möten som förgyller min tillvaro, many thanks to you for taken the photo and have a great vaccation.

Nu var det dags för frukost i den stora matsalen, men det var inte lätt att hitta något utan socker och vetemjöl ( jag kör en diet utan socker och vetemjöl i 10 veckor ) men trägen vinner så till slut hade jag en omelett med bacon och två glas färskpressad smothie ( papaya och melon ) utan socker framför mig:



Den här mannen såg till att jag fick något att äta:





Färden gick sedan vidare till Aruba, vi hade pic-up från hotellet kl 12.00. Jag var nere en halvtimma före pic-up för att checka ut och fick min gula lapp redy to go :



Many thanks to you Miss Yomaly Ramos for your service and kindness
in this lovely place.



och visst förstår man att blommorna är Guds leende på jorden.

Väl framme på flygplatsen ( en kort transfer i en ranglig buss) fick vi först väga in både oss och bagaget:




                    Lasse           Recbecca      Martin

Så hämtades vi av en representant för SAP och snabbt var vi igenom alla kontroller och framme vid det lilla flygplanet.



           Rebecca   SAP stewart   Vigdis        Martin



Resan tog ca. 2 timmar och vi fick en lättare lunch ombord : ost, skinka och oliver
passade mig bra.

Jag var tvungen att gå på toaletten under resan och det var ett äventyr för sig,
stewarten höll då i toadörren så jag inte behövde göra mina behov för öppen ridå........

För övrigt kände jag mig nästan som en artist eller kunglighet som åkte privat plan från en ö till en annan.

Aruba är en fantastisk ö och vi bor jättefint på Westin hotell, vi gick iväg och tog en tidig middag ( kyckling och bakad potatis)på ett hak inte långt från hotellet efter att ha stoppat tårna i den solvarma sanden....

Det blev en tidig kväll och jag släckte lampan runt kl 21.00 och insåg när jag summerade dagen att det hade varit en händelserik dag med många härliga upplevelser. VARMT TACK till Er mina kollegor för att ni gör min vardag så trevlig.

Måndag och vägen bär till Domenikanska Republiken


Måndag morgon och siktet inställt på Dominikanska Republiken. Jag vaknade tidigt så jag hade gott om tid för mina morgon bestyr:

-          En stor mugg med varmt vatten så alla slaggprodukter som samlas under natten lättare försvinner ur kroppen.

-          När äggen kokade på spisen gjorde jag min Enlightenment Qi-Gong (15 min)

-          Frukost (naturell yoghurt, blåbär, hallon, råriven ingefära, kanel, linfrön, solrosfrön och psylliumfröskal+ en halv grapefrukt, ett ägg och ett litet glas färskpressad morotsjuice.)

-          Torrborstning och en skön dusch med mandelserien från l´Occitane

Väskan var färdigpackad och den var lite för tung men jag släpar hellre på lite extra så jag har mina grejor med mig. Jag kan ju inte leva utan min spikmatta…… och min CD med mentalträning det är viktiga saker för mig när jag är på resande fot.

Strax före kl 08.00 gick jag hemifrån och tog tunnelbanan till centralen och Arlanda express vidare till Arlanda.

Lite dollars växlade jag på Forex

 

Så träffade jag mina kollegor på vårt Crew rum och det var ett härligt gäng jag skulle jobba med under Gittans ledning.




Här planerar vi dagens flygning. Jag valde att arbeta med Gittan i Royal Class längst fram i flyget. Vi hade 10 tim 25 min i flygtid så en hel del skulle planeras. Allt flöt på fint och vips landade på Puerto Plata och alla var nöjda och glada både passagerare och besättning.

 Vår kapten Gabben

 

Ove vår styrman

 

Liv jobbade i det bakre gallyt men hjälpte oss fram ibland med att bl.a. plocka waste ( skräp).

 

Här är Gittan vår egen färgklick, cabinchef på resan och senor Ripha hämtade här lite vatten till det bakre köket.

Ja jag har ett härligt jobb som flygvärdinna och idag pratade vi även lite kost, motion och sömn, vilket gladde mig mycket eftersom det är mitt special intresse.

Väl framme sedan på hotellet Gran Oasis Marien svidade vi snabbt om och åt middag i Buffé restaurangen.

Timmen var sen svensk tid när jag släckte lampan men Dominikansk tid endast 21.00.

Nu ska jag ner och träna på gymmet innan frukost och sedan går resan vidare till Aruba.


Ingen rast och ro denna söndag

Igår lördag var en mellandag verkligen, jag hade tänkt att gå på Sats och träna men av det blev intet för jag hade ont i ryggen.

Jag kan förstå att kroppen strejkar lite förnärvarande för jag har haft en intensiv tid dom senaste veckorna.

Jag åt en lång och mysig frukost med alla mina frukostprylar och satte sedan igång att boka elever till våra Enlightenment Qi-Gong kurser.

Det bokade på bra så lunch blev det vid 12, jag unnade mig en timmes lunch och åt en chilli con carne med lammfärs och mycket chilli och vitlök.

Jag gjorde också en sallad på spenat,avocado tomat och lök med olivolja.

Vatten drack jag med jämna mellanrum så jag kom nog upp i 2 l denna dag.



Nu har jag figurskyddat min logga, det känns bra när brochyren är på gång och Nykraft börjar bli känt


På eftermiddagen kom Pirjo och gjorde en behandling på mig för ryggen en Body Adjustment och det var TOPPEN.

Ryggen blev som ny efter en timmes behandling.

Jag gjorde en tidig kväll och åt bara lite cerano skinka och färskost på en bädd av sallad.

Nu har jag snart avhållit mig från vetemjöl och socker i två veckor och jag märker stor skillnad i kroppen den känns mycket spänstigare och lättare, jag har 8 veckor kvar så vi får se vad som händer.

                                  ------------------------------------------------

Idag kom Pirjo med sin son kl 09.00, han skulle hjälpa till att ställa iordning lokalen för Enlightenment Qi-Gong kursen så jag att min rygg skulle hålla sig i schack.



Jonas flyttar möbler........

Strax efter tio satte kursen igång med duktiga elever:


Elisabeth                Birgitta      Lehna      Pirjo

Tid till lunch blev det idag också och det blev Sushi  på Sushi baren Taivo, Sveavägen 108 SUPERGOTT:





Vi smaskade och åt lite olika rätter:








Det var lika delikat som det ser ut, jag längtar redan tillbaka.

Den här söta tjejen serverade oss:



Mätta och mycket belåtna återvände vi till skolsalen, där vi drack en kopp kaffe innan skrivarbetet satte igång, alla skrev ner med egna ord dom olika formationerna. JORD och HIMMEL

4 olika filmer med olika ledare tittade vi sedan på innan det var dags för fruktstund och lite mental träning:

Vi åt en frukt under tre minuter och fick bara tänka på frukten , hur den luktar smakar osv. samt följa klyftan från munhålan till magen.

Idag här på bloggen avslutar jag min serie i mental träning med följande:


Vilka kritiska faktorer bör man se upp med?

 

  • Överbelastning
  • Underbelastning.
  • Svagt socialt stöd
  • Låg egen kontroll
  • Brist på sammanhang
  • Svåra livsförändringar
  • Inre stressorer

 

 

                            Använd dig av mental träning som stresshanterare

                     Skaffa dig insikt om stressorer och stressreaktioner

                     Förändra ditt tankemönster

                     Återhämta dig och vila

                     Öka  ditt självförtroende

                     Var handlingsinriktad

                     Gör livsmål

                     Ha sammanhang


Ja så var det avslutning på kursen med en liten examen, och alla klarade sig och gick hem glada i hågen med en ny kunskap ENLIGHTENMENT QI-GONG som nu kommer att berika våra liv.

TACK ALLA NI för en fin och trevlig dag.

Nu har jag packat väskan och det bär iväg till Domenikanska Republiken och Aruba i morgon, hoppas återkomma därifrån med lite rapporter.

Pirjo håller ställningarna här hemma så ring henne gärna och boka kurser och behandlingar : mobil: 0702-61 15 79




Fredag med en ny Enlightenment Qi-Gong kurs jiiiiipiiiii !

Ibland vaknar jag mitt i nattivara och så var det i natt, jag vaknade kl 02.45 och för att somna om la jag mig på min kära spikmatta i 30 min och körde en CD med mentalträning.

Vips hade jag somnat om och vaknade inte förren klockan ringde.

Jag åt en bra frukost, ja det gör jag varje dag och börjar med varmt vatten, jag gillar verkligen att pressa mina morötter, koka ägg och lägga frön och ingefära i min yogurt.

Frukosten sätter ribban för dagen och är otroligt viktig, så var noga med den.

Fram åkte dammsugaren och skurborstarna och snabbt hade kurslokalen blivit blank och ren.

Kursdeltagarna dök upp kl 10 och Pirjo vår lärare var här tidigare och hjälpte mig ställa allt i ordning.

Vi hade en jättebra kurs idag:



Carina         Catharina               Marie                       Pirjo

Enlightenment Qi-Gong består av två formationer JORD och HIMMEL här ser vi början av jorden.

Är du intresserad av kurserna, gå gärna in och titta på Andrews ( Pirjos lärare ) hemsida www.enlight-qigong.org

så ser du vilka datum vi har kurs i Stockholm.

Vi gick igenom båda formationerna innan det blev  te paus, japansk sådan både te och servis.

Det var farfars japanska tekoppar som kom till användning, alltid lika kul att plocka fram dom.

En liten paus var välkommet innan vi körde vidare.

Lunchen åts idag rakt över gatan på Campoloro, en härlig restaurang som ägs och drivs av en kille från Korsika och hans son.

Klart att jag gillar den när jag får prata lite franska.

Vi åt gott allihopa, jag åt en köttbit med gräddsås, ärtskidor och potatis  och flera glas vatten.

Kaffe och te tog vi sedan när vi var tillbaka i klassrummet och varje elev fick ta fram anteckningsboken och börja skriva formationerna med egna ord.



Här ser ni hur det antecknas för brinnande livet.

Vi tittade sedan på film gjord av andra Enlightenment Qi-Gong ledare runt om i världen.

När vi hade fruktstund på eftermiddagen var det dags för lite mental träning, vi fick bara fokusera på frukten i 3 minuter den tid det tog att äta upp den och inte tänka på något annat.

Verkligen nyttigt för hjärnan och det är överhuvud taget mentalträning:

                                    ------------------------------------------------------------


          Hur hanterar vi då stress bäst?

 

För det första, ta itu med det som stressar och för det andra, mildra stressens verkningar.

Mental träning spelar en central roll i båda fallen.

 

Om en situation kommer att uppfattas stressande eller ej beror således på vår tankemässiga tolkning av situationen och vilka möjligheter vi har att hantera den.

 

Ser du en huggorm sker fysiska och kemiska reaktioner i din kropp.

Stresshormoner sprids i din kropp

Blodtrycket stiger.

Andningen blir snabbare.

Socker och fetthalter stiger

Musklerna i din kropp blir spända.

Du är redo att fly eller fäkta.

 

Det tar kroppen 30 min att återhämta sig

Detta var bara ett litet exempel på många.

 

           Ska vi skilja på stress och stress?

 

Det finns possitiv och negativ stress, den positiva handlar ofta om en meningsfull lustbetonad ansträngning och den negativa och farliga innebär dels att man oroar sig och hetsar upp sig i vardagssituationer.

                                              ---------------------------------------


Kursdagen avslutades sedan med examen och alla elever var stressade men klarade sig och fick ett gott betyg av Pirjo.

Jag fick också visa vad jag lärt mig under de månader jag tränat och fick godkänt, jag ska ju utbilda mig till ledare om ca. 4 mån för Andrew, så jag får nog ligga i lite för att klara det, jag tränar varje dag inte bara för att bli ledare utan framför allt för energisättningen av kroppen.



        Catharina                       Pirjo           Carina           Marie

Tack alla ni för en fin kursdag med många glada skratt och trevlig samvaro.



Jag fick också vara med på examensfoto tillsammans med Catharina, Carina och Marie

Nu ska jag titta på slutet av let´s dance och sedan göra kväll.


Les Chambres Stockholm TOPP ställe i sta´n

Idag har varit en händelserik dag,

Pirjo och jag har varit på reklambyrån Medaccess  idag och givit klartecken till tryckning av brochyren, den blir sååååå BRA.

Vi började våra möten hos L´Occitane med att hämta prover och brochyrer till våra Enlightenment Qi-Gong kurser.

Jag gjorde min EQG i morse 15 min före frukost.

Vid lunch tid var vi hos Keepitup  www.keepitup.se och tittade på träningskläder.

Det var en hel del bra träningskläder som vi kan ha användning av på våra kurser. Ann-Christine som äger det företaget beställde kostrådgivning av mig, ska bli kul att ha henne och hennes man som klienter.

Efter vårt lyckade möte fortsatte Pirjo och jag ner till Les Chambres Stockholm på Nybrogatan 20 och åt lunch.

Det är min vännina Yvonne Linden tillsammans med Karin Schiller som öppnat detta fantastiska ställe www.leschambres.nu





Köper gärna en handväska i varje färg..... fast kanske helst den gröna.



Här i baren åt vi vår goda lunch och det var Karin som både serverade och lagade URGOTT! Varmt tack för den.





Jag har aldrig varit inne i en fränare affär här i Sverige eller utomlands. GRATTIS Yvonne till det!

När jag satt på bussen på väg till Dan Gavin som gör mina naglar, missade jag min hållplats för jag satt och tänkte på din affär Yvonne

Ni måste bara gå dit.......... alla människor!

Mina naglar blev nya hos Dan, tack ocjh lov att jag har honom så jag kan hålla mig snygg om tassarna.

Pirjo gjorde sedan en kraniell behandling på mig och den var helt UNDERBAR.

Även om det varit fullt upp idag har jag ätit bra, jag började med en fullvärdig frukost:

Först en stor kopp varmt vatten och sedan:

- morots juice
- bär med yogurt, kanel, ingefära,linfrön,solrosfrön,psylliumfröskal och mandarin.
- 1/2 grapefrukt
- grönt te
- en hutt supervitalis, omega3 och selen www.holistic.se

Lunch på les Chambres Stockholm

Kycklingsoppa med grönsallad , vatten och en expresso

Middag hemma.

Färsk spenat, färsk fårost, cerano skinka, broccoli, tomat och olivolja.

Nu ska jag avsluta dagen med lite mental träning:


                                 ---------------------------------------------------------------


Det är också viktigt att förstå att man inte blir någon övermänniska genom att träna mentalt.

 

 

                         Var tränar man mentalt idag?

 

  • Inom idrotten
  • Inom näringslivet

 

Rapporter kommer nästan dagligen från idrottsmän och chefer, som börjat meditera, att dom orkar mer känner sig piggare, är mindre stressade och deras relationer har blivit bättre.

 

 

                         Hur stor roll spelar mentalträning?

 

Hittills har det utifrån friskvårdsperspektiv lagts stor tonvikt vid motion och matens betydelse.  Nu växer förståelsen för en tredje faktor fram, den mentala träningen, som spelar en central roll för vår hälsa.

 

Mental träning är ett av flera angreppssätt för att motverka stress och utbrändhet.

 

                           

                        Blir man självupptagen av mental träning?

 

Nej, långt därifrån, genom att träna mentalt får du ökad styrka och drivkraft för att aktivt engagera sig i en utåtriktad verksamhet.

Många har idag bristande självkänsla, upplever känslor av hopplöshet och tror att dom inte kan åstadkomma något.

 

De som tror att dom kan uträtta något och de som tror att dom inget kan göra har båda rätt eftersom de som tror att dom inget kan göra gör inget.

 

Genom mental träning stärks vårt självförtroende vilket leder till ökad övertygelse om att vi faktiskt kan uträtta något.

.

.

 

                        Tankens kraft hur använder jag den ?

 

Lars-Erik Uneståhl, en guru inom mental träning, gjorde ett test på en försöksgrupp om 24 personer indelade i 3 grupper

Grupp 1 var kontrollgrupp

Grupp 2 och 3 experimentgrupp, en grupp fick öva praktiskt, straffkast 30 kast var per dag i 14 dagar och den andra gruppen fick öva mentalt, 30 kast per dag i 14 dagar. Efter 14 dagar hade båda experimentgrupperna blivit bättre än kontrollgruppen som inget gjorde.


 

 

 

 

       Kan tankens kraft ses som en av våra största resurser?

 

Ja absolut.

 

Här följer några kul exempel:

 

1945 sprang Gunder Hägg en engelsk mil på lite över 4 min, han försökte sedan överträffa sig själv och göra det under 4 min, men läser att det är fysiologiskt omöjligt under 4 min.

 

Roger Bannister lyssnar inte på detta, 1954 springer han under 4 min, sedan följde fler löpare efter.

 

Genom denna händelse myntas uttrycket bannistereffekten. Detta innebär att en stark förebild har utomordentligt stor betydelse för vårt handlande, likväl om en auktoritet hävdar att det är omöjligt får detta en förlamande effekt.


                                           ---------------------------------------------

Imorgon har vi kurs i Enlightenment Qi-Gong, återkommer med en rapport.

en del föll bort i den mentala träningen

Här kommer det avsnittet som föll bort i förra inlägget :

Först och främst är det viktigt att lära sig slappna av olika muskelgrupper för att känna skillnaden mellan en spänd muskel och en avslappnad. Det tar ett par gånger innan man kan koppla bort omgivningen och de tankar som cirkulerar i huvudet och bara fokusera på spända muskler och avslappnade, men det är en enkel teknik att lära och tar inte lång tid men ger stort resultat.

När man kan den tekniken är det dags att börja visualisera och affirmera två tekniker som kräver lite mer träning.

Genom visaulisering skapar vi inre bilder av situationer och händelser som vi önskar ska inträffa

Att affirmera innebär medvetet upprepa positiva ord eller meningar.

Tisdag kväll och onsdag på Las Palmas

Det gick snabbt och lätt att ta sig över till Las Palmas, vi åkte som passagerare med vårt eget plan från TFS till LPA en flygtid på ca: 30 min



Väl framme på Las Palmas åkte vi till hotellet en transfer på ca. 30 min och där i receptionen på Hotel Melia Las Palmas möttes vi av :



Mr. Sebastian och Mrs Mari Pino som gav oss rum och denna gång hade jag tur att få ett rum mot havet.

Även om det bara var en natt vi skulle vara där är det skönt med havsutsikt.

Snabbt upp på rummet och av med uniform och i en tunika och byxa för nu skulle vi ut och äta, vi var rätt hungriga vid det här laget.

Eva en av flickorna i besättningen  föreslog att vi skulle gå på restaurang Siesta ett bra och trevligt ställe nära hotellet, så i snabb takt marcherade vi dit.

Jag beställde en sallad med tomat och avocado i förrätt och en sollomillo på plankan som varmrätt med mycket aliolli och bakad potatis.



Jag hann ta en tugga innan jag kom på att ta ett foto. Jag äter ju nu under tio veckor inget vetemjöl eller socker och är inne på vecka två och det går mycket bra.

Ett glas rött slank ner till den goda biffen. Dom har en bra vinlista på denna restaurang och Frasse med sin Eva satt precis brevid vinhyllan:



Vi hade en mycket trevlig kväll med många glada skratt och timmen var inte så sen när vi var åter på hotellet.

Innan jag somnade ängnade jag lite tid till mental träning:
                


                                                 -------------------------------------



                          Det gäller att vara målinriktad när man tränar!

 

När vi utformar mål i våra liv påskyndar det förverkligandet av olika önskvärda saker.

Det är viktigt att förstå att våra liv i hög grad styrs av tankeföreställningar som vi oftast inte är medvetna om och som finns i vårt undermedvetna.

I ett avslappnat tillstånd kan vi lättare uppnå kontakt med vårt undermedvetna och förbättra våra tankar känslor och beteenden.

 

                          Vad finns det för olika avslappningsmetoder?

 

Först och främst är det viktigt att lära sig slappna av olika muskelgrupper för att känna skillnaden mellan en spänd muskel och en avslappnad. Det tar ett par gånger innan man kan koppla bort omgivningen och de tankar som cirkulerar i huvudet och bara fokusera på spända muskler och avslappnade men det är en enkel teknik att lära och tar inte lång tid men ger stort resultat.

 

När man kan den tekniken är det dags att börja visualisera och affirmera två tekniker som kräver lite mer träning.

 

Genom visualisering skapar vi inre bilder av situationer och händelser som vi önskar ska inträffa.

 

Att affirmera innebär medvetet upprepa positiva ord eller meningar.

 

          

 

                           Vad får vi då för effekter av mentalträning?

 

  • Förbättrad fysik och psykisk hälsa
  • Ökad arbets och livsglädje
  • Bättre självkänsla och självförtroende
  • Mera positiv attityd till tillvaron
  • Ökad arbetsförmåga
  • Förbättrade sociala relationer
  • Ökade förutsättningar att uppnå sina livsmål

 

 

Mentalträning handlar om att börja inse och utnyttja potentialen i tankens kraft.

 

När vi börjar träna mentalt ökar medvetenheten att vi tidigare ofta använt vår tankekraft på ett negativt sätt.


                                           -------------------------------------

Så somnade jag sött och vaknade i morse 07.30 spansk tid, drog på mig tränings stället och tog mig en jogging tur på beachen.

Det duggregnade lite lätt men det hindrade mig inte från att springa en timma-.

Det är verkligen skönt att röra lite på påkarna, så avslutade jag mitt träningspass med en 15 minuters Enlightenment qi -gong på beachen, underbart att energisätta hela systemet på så kort tid.

Frukosten åt jag sedan i matsalen och det smakade förträffligt:



Ja en hel del smaskade jag i mig och hade sällskap av Ulrica och Vicky som för övrigt anmälde sig till kursen i Enlighetenment Qi-Gong den 15:e feb.

Jag hann också med en repa i supermercadon där jag köpte lite grönsaker och frukt och på väg tillbaka till hotellet passerade jag en sandformation på beachen som jag bara var tvungen att fota:



Fantastiskt eller hur?


Jag var inne på baren framför hotellet och köpte en tortilla espanol till lunch ombord:



Jose M. Naranjo och Elias Naranjo är två bröder som äger denna bar.


11.35 hade vi pic-up från hotellet och när vi kom till flygplatsen fick vi vänta lite innan flyget landade:



Det tog Riobert, Thomas och Lone med ro, vi är vana att vänta.

Flygningen hem gick fint, 5 timmar och 5 minuter.

Vi hade bra och trevliga passagerare och allt flöt på bra.



Här är Linda i full gång att servera 2:a gången bröd.

Ja vips var vi åter på Arlanda och det tack vare två duktiga piloter.




Snygga Thomas vår kapten och:



Söta Robert vår styrman.

Tack snälla alla ni för tre härliga dagar och varmt TACK till dig Lone för att du är en fantastisk chef och teamledare.


Tisdag på Tenefiffa

Hela måndagen gick åt att flyga ner till Teneriffa, ja det var kanske en liten överdrift......

Jag checkade in kl 06.40 och mötte mina kollegor som jag skulle arbeta med:



Här min chef Lone och stewart Albert där vi är i full gång att planera dagens arbete, flyget skulle till Gambia med mellanlandning på Teneriffa där vi hade besättningsbyte.

Flygningen gick fint och när alla resenärer fått mat i magen blev det också rätt lungt i kabinen.

Resan tog 5 tim 40 min vi hade rätt fint flygväder det var bara i slutet som vi fick kraftig turbulens och jag hamnade i en passagerares knä och där satt jag tills turbulensen var över med hennes armar runt mig.

Vädret på Teneriffa var uselt med kraftigt regn och mycket översvämmning så passagerarna fick sitta kvar ombord på markuppehållet.

En pigg och allert besättning från Göteborg tog över maskinen och flög sista biten till Gambia.

Vi andra gick av och vidare till en väntande buss för transport till Hotell Jardin Tropical :



Kapten Fredrik och jag på väg in i stationsbyggnaden



Styrman Frasse och  Albert på väg in i hissen för att nå markplan där bussen stod parkerad.

Väl framme på hotellet möttes vi av en söt receptionist:



Sarah Svero gav oss rummen på detta härliga hotell.



www.jardin-tropical.com



Utsikt från mitt hotellrum där man ser regnmolnen hänga tungt i borta i horisonten.

Resten av dagen och kvällen ängnade jag åt mentalträning och vila.

Den här veckan fokuserar jag på mentalträning i min blogg:

 

                                        Vad är mental träning?

 

Mental träning är att bättre utnyttja sin mentala kapacitet samt förebygga och motverka stress.

 

Mental = Tankeverksamhet

Träna   = Öva upp

 

Genom mental träning inträffar det fantastiska att du med mindre ansträngning uträttar mer.

 

                                       Hur är detta möjligt ?

 

Den grundläggande mentala träningen består av olika avslappningsövningar och meditationsmetoder  och har följande syften:

  • Uppladdning
  • Återhämtning

 

Denna grundläggande mentala träning löser upp stress och kan där igenom förebygga och motverka fysisk och psykisk ohälsa

 

                                      När vet vi att vi ska börja träna ?

 

Vår vardagliga kroppsrythm pendlar mellan 90 och 120 minuters aktivitet och ett behov av att vila och återhämta oss i 20 min. När vi under många dagar månader och år bortsett från detta behov att återhämta oss är det nödvändigt att träna mentalt för att förebygga allehanda stressymtom.

·         Högt blodtryck

·         Magbesvär

·         Huvudvärk

·         Nedstämdhet

·         Dålig självkänsla

·         Problem med relationer

·         Försämrad prestationsförmåga

 

Grundläggande mental träning är mer effektiv när det gäller att förebygga och motverka stress än vanlig vila vi blir mer mottagliga för positiva budskap genom mental träning.

                          Det gäller att vara målinriktad när man tränar!

 

När vi utformar mål i våra liv påskyndar det förverkligandet av olika önskvärda saker.

Det är viktigt att förstå att våra liv i hög grad styrs av tankeföreställningar som vi oftast inte är medvetna om och som finns i vårt undermedvetna.

I ett avslappnat tillstånd kan vi lättare uppnå kontakt med vårt undermedvetna och förbättra våra tankar känslor och beteenden

                                                     -------------------------------


Det är härligt att träna mentalt, jag använder mig av CD skivor och lyssnar till Lars-Eric Uneståhl, jag tycker mycket bra om hans röst, det är viktigt när du börjar att träna mentalt att rösten du lyssnar på är angenäm. 


Dessa CD skivor säljs ute i handeln och naturligtvis även av mig. 


Jag ligger alltid på min spikmatta när jag kör mentalträning då slår jag två flugor i en smäll.

Shakti mattan är den matta jag rekommenderar och den finns i tre olika tappningar Soft: 8000 piggar,
Medium: 6000 piggar och  Advanced: 4000 piggar

Jag somnade sedan sött och sov hur bra som hela natten och märkte inte så mycket av det dåliga vädret med regn åska blixt och dunder.

I morse tog jag mig en joggingrunda och märkte då på beachen hur ovädret dragit fram, det låg trasiga solstolar och stora stenbumlingar överallt.

Havet var fortfarande svart och ilsket men det gick fint att springa på den hårda stranden, ett par fiskare stod och metade men hade inte ännu fått någon fångst.

Väl tillbaka på hotellet gjorde jag lite magisar innan jag gick ner i frukostmatsalen och åt en härlig frukost:

 


När jag stod i omelette kön pratade jag med en man på engelska och det visade sig sedan att det var en kapten från vårt bolag Thomas Cook Airlines med Oslo bas, tänk att jag trodde att jag kände alla snygga killar hos oss:




Kapten Stig Brandvik har även ett eget företag där han gör stolar gå in och titta www.windsorandshaker.com


Jag beställer gärna några stolar när du får tid Stig.

Maria från Göteborgs basen kom precis förbi :



Maria har ett eget företag och gör alla möjliga kort , gå in på www.madebymaria.se  och kolla, hon är verkligen konstnärlig, hennes strärntecken är fisk så det är inte undra på att hon kan sin sak, alla fiskar är konstnärliga i någon form.

Nu börjar solen så smått lysa utanför mitt fönster här, så det blir kanske någon timme på beach club innan vi har pic.up senare i kväll 18.15 då vi ska över till Las Palmas.

RSS 2.0